Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom uitgeroepen tot New Chefs on the Block

Oct 22, 2024

Food Reporter & Gault&Millau kiezen voor deze drie chefs vanwege hun toekomstgerichte en duurzame visie

Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals en jonge talentvolle chefs powered by Bidfood, heeft in samenwerking met Gault&Millau, Dani Hoefnagels (Restaurant Demain), Demian Parasmo (Restaurant Konijnenvoer) en Josephien Blom (Héron Petit Restaurant) uitgeroepen tot New Chefs on the Block

Maandag 21 oktober werden deze New Chefs uitgeroepen in het Filmtheater Slachtstraat in Utrecht onder leiding van topchef Bas van Kranen (Restaurant Flore). De verkiezing vindt twee keer per jaar plaats en met hun focus op duurzaamheid en innovatie krijgen deze chefs een welverdiend podium om hun visie en culinaire expertise te delen.

Dani Hoefnagels (Restaurant Demain)

Dani heeft ondanks zijn jonge leeftijd van 25 al heel wat ervaring bij verschillende topzaken in binnen- en buitenland opgedaan. Begin dit jaar opende hij met zijn vriendin Romée fine dining-restaurant met bistro Demain in Cadzand-Bad, op de voormalige plek van Pure C. Dani vindt het belangrijk om zo puur mogelijk te koken met de allerbeste producten. Daarom staat er een mooie mix van Mediterraanse en Zeeuwse producten op het menu van Demain. Zijn gerechten moeten volgens hem voldoen aan de eisen die gasten nu hebben, maar ook werken aan een duurzame toekomst. Deze visie deelt hij met zijn team en samen werken ze graag aan de gehele klantervaring: van de muziek en sfeer tot geur en smaak.

Demian Parasmo (Restaurant Konijnenvoer)

Demian denkt graag out-of-the box en dat doet hij ook bij het restaurant dat hij samen met zijn partner Imane Dafer heeft opgericht: Konijnenvoer in Arnhem. Hier is het gehele menu plantaardig en wordt er met lokale en seizoensgebonden producten gewerkt. Creativiteit is ontzettend belangrijk voor Demian en dat moet ook wel met de lokale producten die beschikbaar zijn. Vanuit de aangeboden producten gaat hij aan de slag om het beste menu voor zijn gasten samen te stellen. Het daadwerkelijke gerecht kan per dag iets verschillen, op basis van welke producten er zijn, maar is altijd plantaardig, from scratch gemaakt en gebaseerd op de Italiaanse keuken. De passie die Demian voor zijn werk heeft wordt gevoeld door zijn personeel en de gasten. 

Josephien Blom (Héron Petit Restaurant)

Josephien werkt als chef bij Héron Petit Restaurant in Utrecht en voelt zich daar al als een vis in het water. Het restaurant richt zich op puur en eerlijk eten direct van de bron. Zo hebben zij nauw contact met hun lokale leveranciers: de boer, de tuinder, de wijnleverancier, de veehouder, de kaasmaker, de visser. Werken met lokale en verse producten past perfect bij de visie van Josephien, die graag met bijzondere ingrediënten werkt en het liefst haar gasten iedere keer iets nieuws voorschotelt. Het pad dat Josephien heeft bewandeld om tot dit punt te komen, is anders dan de meeste chefs. Ze heeft na haar opleiding aan de Cas Spijkers Academie eerst gewerkt in de keuken, daarna in de bediening en vervolgens weer in de keuken. Om zo alle facetten van een restaurant te begrijpen voordat ze als chef aan de slag zou gaan.

De verhalen van de drie chefs heeft Food Reporter vastgelegd in een serie documentaires die vanaf vandaag beschikbaar zijn. De documentaires geven een uniek kijkje in hun werelden, en laten zien hoe zij met passie en creativiteit vorm geven aan de toekomst van de gastronomie. Ga naar foodreporter.nl of YouTube om de documentaires te bekijken. 

More News

Samsung Chefs favourites voor thuis met Zoë Jonker

Dec 9, 2024

Samsung Chefs favourites voor thuis met Juliën van Loo

Dec 9, 2024

Noah Wynants wint S.Pellegrino Young Chef Academy Competition Noord-Europa

Nov 5, 2024