Minder zout, meer smaak campagne
De komende tijd besteden we samen met de Nierstichting aandacht voor gezonde nieren en minder zoutgebruik in de professionele keuken. Samen met ambassadeur Torben Bouterse van Restaurant 1397 in Bergen op Zoom wil de Nierstichting met restauranteigenaren, chefs, horecaopleidingen en smaakpartners de gewoonte van te veel zoutgebruik in de professionele keuken doorbreken. In deze video vertelt hij zijn persoonlijke verhaal en motivatie.
Restaurant 1397
Een zeer aangenaam restaurant in een klassieke setting met deskundige en professionele bediening, Chef Torben Bouterse werkt bij voorkeur met lokale ingrediënten. Hij kookt graag met vis, schaal-, en schelpdieren en heeft oog voor detail wat resulteert in mooi opgemaakte borden. Voor zijn kookstijl baseert hij zich op de klassieke keuken waarbij oosterse invloeden niet geschuwd worden. Dat levert vaak spannende combinaties op.
Grote Markt 36, 4611 NT Bergen op Zoom
website: hoteldedraak.nl
email: [email protected]
Chefkok: Torben Bouterse