Video:
Zeeland - De Kromme Watergang

Jun 28, 2022

Je komt naar Zeeland toe voor de rust en de uitgestrektheid. Zeeland verkoopt pure rust in combinatie met het water dat je overal tegenkomt. Je kunt langs het water lopen of turen over het water maar je kunt ook de zee of de wateren op. Veel mensen komen ook voor het lekkere eten. In heel Zeeland kun je erg goed eten en de Kromme Watergang in Slijkplaat met chefkok Edwin Vinke is hier een heel goed voorbeeld van.

 

Wat de gebruikte producten in de keuken van de Kromme Watergang zo speciaal maakt is dat alles uit de zee komt. Er is een dagelijkse aanvoer van kokkeltjes, mosselen, oesters, schelpjes scheermessen en in het seizoen natuurlijk de Oosterscheldekreeft. Het is een walhalla aan alles wat uit de zee komt.
 

 

Chefkok Edwin Vinke heeft ook twee favoriete restaurants waar hij zelf graag naar toe gaat. Één daarvan is Auberge des Moules in Philippine war ze alleen met Zeeuwse producten werken. De andere is de Oesterij in Yerseke. Daar halen ze de oesters voor de deur zo uit de oesterput en verser dan dat kan het niet.

Ga naar Zeeland en bezoek deze mooie restaurants. Als je er eenmaal bent geweest wil je nooit meer weg.

 
Edwin Vinke

Restaurant de Kromme Watergang

www.krommewatergang.nl

18|20 Gault&Millau punten

www.aubergedesmoules.com

www.oesterij.nl

www.zeeland.com

More News

Oceania Cruises, waar luxe en gastronomie elkaar treffen

Nov 7, 2023

Fotoalbum 100Chefs by Gault&Millau

Oct 30, 2023

100Chefs by Gault&Millau

Aug 8, 2023