Jef schuur is fanatiek als het op zijn Texel aankomt. Hij is bijna een activistische chef die het wad vereert door de ingrediënten ervan te sublimeren tot heerlijke eigentijdse en pure gerechten. Texel is de hoofdrolspeler in zijn verhaal, en in zijn menu. Jef Schuur en Nadine Mögling, onze Gastvrouw van het Jaar 2022, staan altijd klaar om tot het uiterste te gaan om de gast het volledig naar zijn zin te maken. Texel is een soort van microkosmos, je vindt er alles om een supermaaltijd te kunnen bereiden. En dat is wat Jef doet, hij is een beetje de katalysator tussen de hoorn des overvloeds dat Texel is en het afgewerkt bord dat uit de keuken komt. Lamsnek dat in waddenwater werd gestoofd met aardappel en een beetje kaviaar, wist ons bijna te ontroeren. Het Texels lam is subtiel en diep van smaak. Op een of andere manier smaken de scheermessen hier beter dan ergens anders. De bereidingen ervan zijn ook meestal met een minimale interventie, zoals een tartaar van scheermes, subtiel aangemaakt zodat de smaak van de natuur heel erg goed behouden blijft. Jef is een eerder schuchtere chef die het liefst in zijn keuken blijft terwijl Nadine professioneel en hartelijk aanwezig is in de zaal. Ze kent de keuken van haar man door en door zodat ze bijna intuïtief wijnen combineert. Bij Jef is een essentieel en onmisbaar restaurant, niet enkel op Texel, maar in het Nederlandse gastronomische landschap.
Vanaf april ook open op dinsdag