Chef Hans van Wolde is al lang niet meer weg te denken uit het centrum van de sterk in populariteit toenemende Limburgse topgastronomie. Zijn restaurant Brut 172, in het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland langs de as Maastricht-Gulpen-Vaals, bevestigt zijn positie. Brut 172 is een indrukwekkend restaurant in een recent verbouwde boerderij waar de restaurantbeleving van a tot z geregisseerd is. Een goed georkestreerde binnenkomst omvat een wandelingetje langs diverse stations met bijzondere 'amuses' en wijnen die eindigt in een enorme, modern ingerichte restaurantzaal van twee verdiepingen verbonden door een stalen trap. Eenmaal boven aan tafel, gaat het bombardement aan lekkers nog even door: een laatste amuse, een pre-voorgerecht, diverse menu-voorgerechten die elk weer uit 2 bordjes bestaan, een paar tussengerechten... Zo kennen we Hans van Wolde die werkelijk alles uit de kast haalt om zijn gasten volledig onder te dompelen en het hen naar hun zin te maken. Door de overweldigende hoeveelheid hapjes, smaken en details ontbreekt soms tijd en ruimte voor de allerlaatste finesse, maar daar staat veel tegenover. Wij noemen slechts een heerlijk truffelcake met Limburgse grotchampignons en een klein Gieser Wildeman perencake met huis gerookte mayonaise. Ook het 'zee en zilt' voorgerecht maakt indruk. Langoustine met kimchi en bleekselderij en daarnaast een bordje met vers gesneden Holsteiner tartaar zijn op smaak gemaakt met vol gerijpte Imperial Heritage Trésor kaviaar van Siberische steur laten samen een goede impressie achter van de culinair handtekening van Brut 172. Twee regionale gerechten: één met rauwe en gekookte 'Limburgse sjink' met barigoule aardappelsalade en artisjok, en een ander een stukje lam uit Margraten met Limburgse asperges en ananas bevestigen eveneens de culinaire verankering in Zuid-Limburg.