Calva
14,520

In deze vertrouwde zaak in hartje Nootdorp serveren cuisinier Tom Beckers en de goedlachse mede-eigenaar Angelique de Moree een hoogstaand verrassingsmenu met uitstekende basisproducten, bedachtzame opbouw en prikkelende presentatie. Botermals hert bijvoorbeeld, bezijden een afgepast garnituur van rode kool, peterseliewortel, cranberries en jus van ree met een geraffineerde specerijentoets. Nog zo’n lichtvoetige voltreffer is gelaagde combinatie van gebakken eendenlever op ‘bread and butter' van appel en hazelnoot, bij krokante kippenhuid en appelstroop aceto. Of dessert van PX-ijs, yoghurt, dadelcake, meringue van limoen en toffeesaus. Zo ook een vegetarisch gerechtje van beetgare fregola met chips van Parmezaanse kaas, veredeld met pronte aardse accenten als gebakken beukenzwam, bouillon van paddenstoel en herfsttruffel. De wijze waarop Tom Beckers stevige smaken samenbrengt in een geheel waarin ze zich juist ingetogen manifesteren, getuigt van grote klasse. Eenzelfde vakmanschap etaleert de makkelijk babbelende sommelier Olivier Roos, wiens compacte wijnkaart treffende suppletie geeft op al die delicieuze kost. Calva stijgt voor het tweede jaar op rij.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 18:00-00:00
Thursday 18:00-00:00
Friday 18:00-00:00
Saturday 18:00-00:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Restaurants

Kalun

1420

Zheng

14,520

Portfolio

14,520