Met een knap uitzicht over de stad lijkt restaurant Ciel Bleu op de 23ste verdieping van Hotel Okura als een cocon van rust en sereniteit. We voelen ons direct opgenomen in de heel eigen chique en toch ook ontspannen en gemoedelijke sfeer. Daarvoor staat een zeer attentvolle en kundige brigade paraat onder de alziende ogen van gastheer Francesco Simonelli en maître-sommelier Noël Vanwittenbergh. Zij zorgen ervoor dat de hapjes en gerechten van chefs Arjan Speelman en Mike Klaassen in een perfect tempo elegant geserveerd op tafel verschijnen. Zoals een signatuurgerecht rond blauwvintonijn met oscietra kaviaar en yuzu kosho gevolgd door een zeer secure bereiding van kreeft waarbij het vlees origineel en prachtig wordt gepresenteerd en verfijnd wordt ondersteund door onder meer toetsen van ponzu en shiso. De keuken maakt inderdaad gedoseerd gebruik van frisse Japanse smaakmakers om aan bereidingen extra spanning en diepgang te geven. De bordcomposities zijn strak en helder en ontdaan van overdreven opsmuk wat de beleving van deze door topproducten gedreven keuken alleen maar ten goede komt. Zeer geslaagde compositie rond ananas, boeddha’s hand, yoghurt en anijs als prédessert met vervolgens bereiding van mud cake, cassis en cassia.