Back to search results

CRU
1420

Direct voorbij het zwarte tochtgordijn ontvouwt zich in CRU een ruimte waarin één product centraal staat: wild. Hangend aan vleeshaken achter glas, nadat het eerst door chef-eigenaar Alan de Vries eigenhandig is geschoten, ontweid, geplukt of gevild en daarna van kop tot staart is uitgebeend en geportioneerd. Naast ‘vleeschhouwerij’ staat dit knusse 19de-eeuwse pandje met z’n prachtige ornamentenstuc, patroontegelvloer, koelcellen en jagerssnuisterij sinds 2019 ook bekend als restaurant met alle bistronomische facetten van dien: laagdrempelige sfeer, losse goeie bediening en eerlijke keuken die, vanzelfsprekend, de wildkalender volgt. Dat vertaalt zich in schotels met eersteklas vlees, uitstekend bereid, barstensvol smaak en verrijkt door intense, van karkas en afsnijdsels getrokken sauzen plus vertrouwd klassieke garnituren. Zoals hazenpeper met puree van Opperdoezer, gefrituurde salie en bordelaisesaus, paté van fazant en patrijs met vijgenblad en walnoot of hertenfilet op zuurkoolstoemp van pastinaak en spek. Comfort food in optima forma. Dit alles gebracht bij een dichtgetimmerde wijnkaart door een vrijmoedige maar bevaren bediening. Een hogere score is verdiend. CRU is bovendien onze Bistronoom van het Jaar! Van harte!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 18:00-23:00
Thursday 18:00-23:00
Friday 18:00-23:00
Saturday 18:00-23:00
Sunday Closed

Team

Alan de Vries Chef
Estèr Hofenk Sommelier

Awards

  • Bistronomy of the Year 2025

Our partners

Also recommended Restaurants

Morikawa

14,520

Elea

1420

Bøg

1420