Op het moment van ons bezoek werkt François Geurds met een team in twee restaurants. FG restaurant is zijn flagship en daarnaast zit zijn ‘laboratorium’. FG Food Labs is ingericht als een tapasbar in een ‘metrotunnel’. Denk aan hoge bartafels, een lange bar waarboven hammen hangen te rijpen en een halfronde ruimte met houten plafond dat opeens ophoudt wanneer de tunnel overgaat in een keuken. Het is er buitengewoon gemoedelijk. Op tafels verschijnen kleurrijke gerechten waar gasten zich aan vergapen en soms in wroeten en stampen, her en der dwarrelt rook uit een vijzel. François Geurds is een goedlachse en kunstzinnige keukentovenaar die diepe smaken en speelse texturen soms in prachtige eenvoud verpakt. Zoals de heilbot bedekt met ossenworst en een dun krokant laagje briochekruim met schuim van knoflook en schaaldierensaus. Of een fris dessert van gemarineerde komkommer in mousse van sudachi, cashew en een vergulde raat van witte chocolade. Soms pakt hij breed uit met verschillende bereidingen van MRIJ-rund die hij bijna rare gebakken serveert met seizoensgroenten, als een tom kha kai stoof naast rucola salade met mergjus en als steak tartaar op een krokant. Daarbij komt een zeer uitgebreide wijnkaart die gedeeld wordt met het naastgelegen FG Restaurant.