Na meer dan twintig jaren topprestaties in het iconisch restaurant Inter Scaldes geven Jannis en Claudia Brevet de fakkel over aan Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne. Een prachtige uitdaging om dit restaurant met culinaire historische betekenis verder op het hoogste niveau een passende invulling te geven. Jeroen en Sanne Achtien, momenteel actief in restaurant Sens (18/20) in het Zwitserse Vitznau, heropenen Inter Scaldis dit najaar na restyling het restaurant. Tot dan blijven we genieten van de unieke keuken die Jannis Brevet naar de absolute culinaire top van de Benelux voerde. Wat hem daarbij nog steeds onderscheidt, is de ruime keuze uit diverse menu’s waaronder een menu Oosterscheldekreeft, een menu met uitsluitend gerechten waarin kaviaar is verwerkt en een prestigemenu. Daarbij neemt kunst in het dagelijks leven van het echtpaar Brevet een belangrijke plaats in en dat is ook in de presentatie van de gerechten te ervaren. Neem alleen al het Fabergé ei met noordzeekrab op crème van avocado, het geheel afgetopt met een ruime laag van Imperial Heritage kaviaar en daarbij een cilinder van Parmezaanse kaas gevuld met diezelfde avocadocrème. Apart geserveerd een tweetal rondjes van avocado, kokos en wederom rijkelijk geserveerde kaviaar. Een krokant van kippenhuid completeert deze geweldige, kunstzinnige combinatie met zorgvuldig gekozen, verrassende ingrediënten in een spectaculaire opmaak. In olijfolie en laurier perfect gegaarde zeebaars met witte en groene asperges en saus van gefermenteerde rijst vormt een andere, ongekende culinaire beleving. Dai dai ponzu zorgt voor een fris zuurtje en het lokaal zelf geplukte schorrenkruid voor een extra licht ziltige ondertoon. In dit uiterst professionele en gastvrije huis waait straks in het najaar een nieuwe wind. Tot dan blijven we genieten van de gepassioneerde stijl waarmee Claudia en Jannis Brevet al die jaren van Inter Scaldes in Nederland de gastronomische primus inter pares hebben gemaakt.