Inter Scaldes
16,520

Het prachtig in het weidse Zeeuwse polderland gelegen manoir werd na de overname door Pillow Hotels begin 2023 fraai en innovatief gerenoveerd en gemoderniseerd. Het restaurant heeft zo veel meer licht en luchtigheid gekregen. Mede-eigenaars chef Jeroen Achtien en partner Sanne hebben midden november de deuren heropent. Sommelier Tessa van de Wouw vervult nog steeds haar rol met verve en waakt over een fantastische wijnkelder. De chef voert zowel een vijf of zeven gangenmenu als een kaart waarvoor bij reservering reeds een keuze gevraagd wordt maar waarvoor op de website geen detailinformatie te vinden was. Zowel in een aperitiefruimte als in de keuken proeven we enkele hapjes vooraf waaronder eentje met gekonfijte ui, zoetzuur en ijs van paarse aardappel, aubergine, schuim van gerookte aardappel en krokant van aardappel. Langoustine komt in twee bereidingen. Als eerste in terrine met vadouvan begeleid door een hoorntje met sorbet van langoustine en tomaat. Daarna licht gebakken en gelakt met rode curry naast bisque met saffraan en olie geparfumeerd met dragon. Haas à la royale is perfect rosé gebakken met diepsmakende saus op basis van bloed, foie gras en wildfond met gekonfijt witloof, zilveruitjes met graanmosterd, crème van spruit met spek, kervelknol en sinaasappel. Als bijgerecht hazenpeper met twee dikke frieten en mayonaise. Inter Scaldes beschikt als bestemmingsrestaurant over twaalf suites die exclusief beschikbaar zijn voor restaurantgasten.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Closed — 18:30-19:45
Friday 12:00-13:00 — 18:30-19:45
Saturday 12:00-13:00 — 18:30-19:45
Sunday 12:00-13:00 — 18:30-19:45

Team

Jeroen Achtien Chef
Leroy Pechler Maître
Sanne Achtien Hostess
Tessa van de Wouw Sommelier

Awards

  • Sommelier of the Year 2019
  • Hostess of the Year 2018
  • Sommelier of the Year 2014
  • Chef of the Year 2007

Our partners

Also recommended Restaurants

Codium

16,520

Katseveer

1620

Spetters

16,520