Sereen, vroom, gedistingeerd, bescheiden Japans restaurant met scherpe focus op sushi en sashimi. Zorgvuldige bereidingen, precieus gemaakt, netjes op smaak, verfijnd… of hoe gerechten voor een goed gevoel kunnen zorgen. Battera of Osaka stijl sushi in de box gemaakt, komt in onze kontreien als sushi vorm minder voor. Het vraagt een bijzondere techniek en vooral kracht. Combinatie van makreel, kleine zeebrasem en garnaal met rijst en nori en eens uit de box gehaald, afgewerkt met een dunne laag ‘gelei’, zorgt die techniek voor extra mondgevoel en frisse sappigheid. Hosomaki ‘veggie’ rollen met komkommer, tamago, pruim en shiso krijgen juiste smaak, beet en gevoel mee. Chef Yasunari Morikawa is een waardige vertegenwoordiger van een onderdeel uit de Japanse eetcultuur dat vaak zorgeloos geïmiteerd wordt. Hij zorgt met zijn repertoire voor een template waar vele chefs (ook Japanse) zich aan kunnen spiegelen. Een tweede koksmuts is verdiend.