Back to search results

Smink
16,520

Friese verfijning is wat we aantreffen bij chef Jan Smink. De boerenzoon die getraind is bij Jonnie Boer serveert weldoordachte fraai opgebouwde gerechten in een modern decor. Ingrediënten komen uit voedselbos Blesdijkerheide, de boerderij van zijn vader en zo mogelijk van andere regionale producenten. We genieten van licht gebrande bloemkool met schuim van oude kaas, abrikoos en krokant van boekweit. Een fantastische tataki van melkkoe komt met diverse bereidingen van ui waaronder bouillon van geroosterde ui met verder cantharel, krokant van brioche en augurk. Voor de oester met schuim van aardappel, bleekselderij, zuurdesem, kaviaar en ossenstaart komen we graag snel terug. Net zoals voor een prachtig stukje snoekbaars met ambachtelijk gerookte paling. Bij eendenborst met duindoorn is de jus, met netjes gedoseerd gebruik van steranijs, om bij weg te dromen. En tot slot een oublie met ijs van biest en zwarte kardemom gevolgd door een dessert rond pruim, chocolade en ijs op basis van citroen en tijm. Een prachtige balans tussen zoet en zuur met mooie texturen om af te ronden.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed — 18:00-21:00
Thursday Closed — 18:00-21:00
Friday 12:00-13:30 — 18:00-21:00
Saturday 12:00-13:30 — 18:00-21:00
Sunday Closed

Our partners

Also recommended Restaurants

De Heeren van Harinxma

1620

Herberg Onder de Linden

1620

Noor

16,520