't Amsterdammertje
1620

Al meer dan tien jaar maken André en Geneviève Gerrits van deze oudhollandse boerderij in Loenen een bijzondere plaats om van het leven te genieten. Ze nemen hun gasten spreekwoordelijk mee op culinaire wereldreis. Tartaar van zeebaars krijgt een flinke oosterse toets met kerrie, sambai en wordt afgewerkt met tom kha kai. Foie gras en brioche klinkt klassiek maar krijgt wel een andere oriëntatie dankzij een hartige dashi en gebruik van aardpeer en rode ui. Ossenstaart en zoete aardappel doet de chef extra opleven met jalapeños en een hartige jus van de staart. Zorgvuldig op de graat gebakken tarbot smaakt puur en krijgt een fijne omkadering met onder meer bosui en bleekselderij. Ongewoon en bijzonder geslaagd is de compositie van kreeft met kikkerbillen, chorizo en boemboe saus. Tot aan het slot houdt de chef de spanning erin want zijn soufflé van hangop met ijs van verveine en compote van citrusvruchten is een niet te missen creatie. In het voorjaar opent André Gerrits Bistrotel ’t Amsterdammertje in het op anderhalve kilometer gelegen Nieuwersluis. Vanaf dan is overnachten dus ook mogelijk. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:00-22:00
Wednesday Closed — 18:00-22:00
Thursday 12:00-14:00 — 18:00-22:00
Friday 12:00-14:00 — 18:00-22:00
Saturday Closed — 18:00-22:00
Sunday Closed — 17:00-21:00

Our partners

Similar Restaurants

Jaimie van Heije

1620

De Burgemeester

1620

Aan de Poel

16,520