‘t Nonnetje is gevestigd in een historisch pand aan het oudste plein van Harderwijk. Bij mooi weer wacht een uitstekend ingericht terras. Binnen is het gezellig met voor elke paar tafels een bijna ‘bistro-achtige’ eigen sfeer en setting. Het niveau van de keuken is ongekend hoog en het Nonnetje hoort al jaren bij de culinaire top van Nederland. Chef Michel van der Kroft verrast nog steeds met zijn traditioneel Franse en Portugees-mediterrane gerechten en ingrediënten. Edger Groeneveld is meester-sommelier en zorgt ervoor dat alle wijn & spijscombinaties, zonder uitzondering, van topniveau zijn. Wij zijn dit jaar weer erg onder de indruk van de signatuurbereiding van de enorme ‘carabineiro’ met zijn tartaar en als ‘carpaccio’ rauw op een spiegel van XO-saus. Een geweldige combinatie van smaakexplosies in een uitzonderlijke balans. Daarbij bacalhau, een zuurtje van duindoornbes, wat artisjok en fijne gedroogde zwarte olijf. Als toegift de kop van het zeemonster om leeg te zuigen. Steeds weer een bijzondere ervaring met daarbij Nederlandse ‘Salamander’ wijn uit Eys van auxerrois en pinot gris. Als wijn onverwacht een schot in de roos. Ook een perfect gebakken rode mul, op ‘julienne’ van calamares met artisjok en verse cime di rapa bij een heerlijk evenwichtige antiboise saus als vervolg op rug van zuiglam met topcuisson en traditionele eigen jus verrijkt met komijn. Een feestje voor zowel ‘gewone’ gasten als ‘vakbroeders’. Iedereen vindt hier iets exceptioneels of uitzonderlijks.