Ons Aziatisch restaurant van het jaar in de vorige editie blijft hoge ogen gooien met indrukwekkende menu’s vol verrassende, uiterst verzorgde gerechten. De gerechten van chef Schilo van Coevorden en zijn team vinden in het warm aangeklede en detailrijke, ingetogen en knap uitgelichte interieur mooi weerklank. Taiko zit op zichzelf keurig ingebed in het stijlvolle Conservatorium Hotel. De menukaart zorgt meteen door het rijke aanbod voor positieve keuzestress. Wie zijn weg niet vindt doorheen de à la carte, vindt makkelijk houvast in één van de verschillende menu’s. Miso soep is een fijne starter door zachte aroma’s, genuanceerde smaken en zijdezachte tofu. Als dim sum liefhebbers worden we verwend met gyoza van zowel kreeft als wagyu terwijl klassieke siu mai in Taiko met eend een extra smaakdimensie krijgt. Black cod is door miso marinade nog zachter van textuur geworden en heeft daardoor herkenbaar zacht en subtiele hartigheid gekregen. Ook knap hoe Taiko aan het zoete register veel aandacht besteedt met ijsroom van onder meer citroengras of zwarte sesam naast sorbet van matcha en shiso.