Back to search results

Tres
15,520

Wanneer je Tres binnenkomt, voel je dat dit een bijzonder restaurant is. Op het eerste gezicht rauw en ruw afgewerkt en toch met oog voor heel veel detail neergezet. Hier lijkt met Michael van der Kroft een aparte chef in wording, die een heel eigen vormentaal en stilistiek al op jonge leeftijd ontwikkelde. Hij gebruikt de diepste geheimen van de traditionele Japanse smaakbeleving en kent de eigenheid van koji en fermentatie om zo te beklijven en te boeien. Met de eerste hapjes trekt hij meteen alle aandacht. Zoals met een empanada van melkvel, met jonge scheuten van varens en artisjok. Xiao long bao gevuld met inktvis en gefermenteerde inktvisingewanden is een openbaring. Een volgende geslaagde verrassing proeven we in een combinatie van tomaten met framboos en blauwe bessen. Net als in yakitori van zwezerik met den of in de opgerolde knolselder, bereid op de barbecue, die als een umami bom binnenkomt en opgefrist wordt met jus van daslook. Nieuw en meteen goed voor drie koksmutsen. En hoewel het een nieuw restaurant is, lijkt het of het al een hele tijd op hoog niveau meedraait. Net als een goed kunstwerk laat het werk van deze chef je nooit onbewogen. Zijn werk is grunge, underground, geniaal, onconventioneel maar onwezenlijk boeiend. Onze ontdekking van het Jaar 2022 vonden we dan ook in Rotterdam.

Opening hours

Monday Closed — 18:30-21:30
Tuesday Closed — 18:30-21:30
Wednesday Closed
Thursday Closed
Friday Closed — 18:30-21:30
Saturday 12:00-16:00 — 18:30-21:30
Sunday 12:00-16:00 — 18:30-21:30

Team

Emy Koster Head Sommelier, Hostess
Michael van der Kroft Chef

Awards

  • Discovery of the Year 2022

Our partners

Similar Restaurants

Amarone

15,520

Renilde

1520

Bistro Bord'o

1520