In een modernistisch gerenoveerd, witgeschilderd groot hoekpand, bekend als Villa Bleijenburg, verruimd met een zwarte uitbouwveranda trekt restaurant Vigor volop de aandacht in hartje Vught. De toren van de Sint-Petruskerk moet qua attentie deemoedig het hoofd buigen voor het 17de-eeuwse pand. Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben binnenin de zaken even grondig en stijlvol aangepakt met een onderscheidende centrale open keuken als attractief kloppend hart. Vorig jaar nieuw binnengekomen met drie koksmutsen zet Vigor met extra punt zijn tocht richting subtop verder. Detailrijke, creatieve smaakassociaties moeten niet onderdoen voor setting en aandacht van het superieure serviceteam. Een compositie rond gerookte paling, rode mul en foie gras die aan een klassieke marbré doet denken, met cannelloni van selderij en spinazie afgewerkt met zalmeitjes en smaakvolle bouillon, overtuigt door smaak en elegant georkestreerde vettigheid. Even verfijnd en voorzien van een diepere set aan tonen zijn in de schil gegaarde krieltjes met duxelles, licht gebrande ui, crème van zwarte look, velouté van prei en aardappel, buikspek en royaal geserveerde wintertruffel. Daarbij wijncombinaties om even goed u tegen te zeggen.