Wils
1520

In dit restaurant zijn weer sprongen voorwaarts gemaakt. We proeven mooie voldragen gerechten, ervaren nog meer gastvrijheid en voelen gedreven teamspirit. Het niveau van precisie resulteert in gerechten waar alle ballast verwijderd is. Chef Thomas Val regeert met rust en overzicht. Hij kan daarbij rekenen op bijzonder talent rondom hem. Zoals dat van pastry chef Tania Yabra die een geweldig dessert presenteert rond krokante zalmhuid van drie verschillende soorten wilde zalm met chocolade-ijs, kers en karamelfudge. We proeven nog steeds de zalm maar die jongleert met de karamel, kers en chocolade tot een fantastisch smaakcircus die nergens uit de bocht vliegt. Heel knap. Vooraf proeven we in een gerecht de hand van bezieler en gangmaker Joris Bijdendijk. Terrine van aardpeer is rijk gegaard en afgewerkt met Olde Remeker en walnoot met een diepte en hartigheid die we zelden in een vleesvoorgerecht ervaren. Op open vuur gegaarde zeekat met gochujaeng, spitskool en guanciale behoudt de spanning tussen pittig en zacht en biedt discrete crunch. In luchtige bara met kalfszwezerik, een snuifje yuzu, tomatillo en groene asperge gooit de keuken het meer over een frisse boeg. Met wederom een mooie balans tussen alle componenten als resultaat. Dit restaurant vindt met gemak meer en meer aansluiting bij beste eigentijdse tafels van het land. Een hogere score is verdiend en we hebben sterk het gevoel dat het daarmee nog niet stopt.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:00-21:30
Wednesday Closed — 18:00-21:30
Thursday Closed — 18:00-21:30
Friday 12:00-14:30 — 18:00-21:30
Saturday 12:00-14:30 — 18:00-21:30
Sunday Closed

Team

Barbora Peterikova Sommelier
Joris Bijdendijk Executive Chef
Lotte Bloemheuvel Manager
Thomas Val Chef

Our partners

Also recommended Restaurants

Umeno

1520

Ron Gastrobar

1520

Daalder

1520