Al jaren verwent chef Thorvald de Winter de smaakpapillen met op klassieke leest geschoeide gerechten die hij eveneens een moderne twist meegeeft. Zo is à la minute gemarineerde zalm met "chakalaka" kruiden en rode kerrie, perfect qua structuur en frisheid. Brunoise van granny smith, tempura van oester en bosui zorgen daarbij als garnituur voor zure, zilte en knapperige toetsen. Zacht gebakken tarbot met gerookte paling, zalf van peterselie, cavolo nero, cantharel en vinaigrette van sanbai azijn is een fijn gebalanceerd gerecht. Op karkas gegaarde zwartpootkip met geglaceerde spruitjes en pommes sarladaises smaakt feestelijk. Het vel van de hoender is heerlijk crispy, het vlees is zacht sappig en de aardappeltjes zijn smaakrijk door garing in ganzenvet. Maître-sommelier Gaylord de Winter geeft op onderhoudende en informatieve wijze toelichting bij de prima bijpassende wijnen. De hartelijke ontvangst, uitstekende bediening en bovenal smaakvolle gerechten en mooie wijnen rechtvaardigen de trip naar Bakkum.