Vorig jaar binnengekomen als Hoogste Nieuwkomer met 17,5 op 20 verdient Brut172 er meteen een vol punt bij. Chef-kok Hans van Wolde en zijn jonge team hebben de boel niet alleen strak onder controle, ze schakelden sinds de opening een versnelling hoger en het geheel voelt als een gesmeerde organisatie. We ervaren een fantastisch op elkaar ingespeeld team waarin Limburgse storytelling de boventoon zet. Lokale producenten en leveranciers worden breed uitgedragen. Na anderhalf jaar begint het landgoed Brut172 vorm te krijgen en wordt het verder uitgebreid. Het tegenovergelegen pand is aangekocht en zal in de komende anderhalf jaar worden omgetoverd tot een brasserie en hotel met tien kamers. Verderop in de straat zijn al vijf lodges met prachtig uitzicht over het Limburgs heuvellandschap. Bij de amuses prikkelende hapjes met perencake van Gieser Wildeman en gerookte mayonaise over verschillende bereidingen van ui en ei tot vegetarische pommes moscovite met spinazie en Bella di Cerignola olijf. Tarte tatin met gekaramelliseerde zoete ui is een bijzonder geslaagde garnituur bij een perfect gegaarde dikke langoustine met fijne beurre blanc en rauwe spinazie als extra blikvangers. De contouren van Brut172 zijn helemaal ingevuld en in alle ruimtes wordt de gast meegenomen in belevingen van wijn, cocktails, koffie en andere culinaire versnaperingen in wellicht het mooiste restaurant van het land.