Restaurant Choux ligt aan het IJ net achter het station en is gehuisvest in een imposant monumentaal gebouw met veel ruimte, hoge muren en achteraan een open keuken. Daar waakt chef Merijn van Berlo aan zijn kachel. Hij verzorgt vaste menu’s waarin groenten een hoofdrol spelen. Zijn repertoire is rijk aan originele gerechten die aangenaam verrassen. Al dente geroosterde rode biet is goed voorzien van op de barbecue gerookte kruiden, dun gesneden, ingesmeerd met kruiden en opgerold met als resultaat heerlijke beet, fris, vol en licht aards van smaak. Daarbij komt jus van rabarber en olie van blauwe bes die samen voor een filmend mondgevoel zorgen en van het geheel een feest aan smaken maakt. In dezelfde stijl met focus op texturen genieten we van dumpling van knolselderij gevuld met gebakken doodstrompet en op lage temperatuur gegaarde eidooier met een fraaie beurre blanc als elegant zuurtje. Bijzondere wijnkaart met veel aandacht voor natuurwijnen van kleine leveranciers en het lijkt alsof de wijnkaart mee beweegt met de seizoenen. Bovendien veel keuze uit verschillende non-alcoholische kombucha's als goede alternatieve begeleiders van de gerechten.