De Bloemenbeek voert al jaren de culinaire wereld in Twente aan. Veel gerenommeerde chefs leerden bij chef Michel van Riswijk het klappen van de zweep. Traditioneel Franse smaken en technieken op basis van vooral biologische Twentse producten zorgen al vele jaren voor een zeer stabiele en gevarieerde keuken vol fijne gerechten. Zoals een zeer rijke kreeftsalade met aardappel, bospeengelei en bourbon vanillemousse op een spiegel van volle kreeftjus met saffraan en citrus. Traditionele hertenbiefstuk met perfecte bakwijze en zijn uitzonderlijk stoofje met de buitenzijde net krokant uit de oven, komen met eigen jus, amarant en pistache en wat gekaramelliseerd witlof. Zeer onder de indruk zijn we tot slot van een van de beste desserts van het jaar: een met appel-gelei gecoate 'bonbon' van stevige boeren hangop in de vorm van een mooie groene appel met daarin een eetbaar 'klokhuis' van grove compote. Daarbij een bordje met meer van die appelcompote en wat bourbon vanille-ijs en niet te zoete meringue en wat atsina cress. Een verhoogde score voor De Bloemenbeek is verdiend en welkom in de topselectie van het land. Bovendien vonden we hier ons Terras van het Jaar 2024, waarvoor onze felicitaties.