Wat chef Edwin Vinke in het Zeeuwse Slijkplaat presteerde, grensde vaak aan het onmogelijke. Zoon Tom die eerst naast zijn vader stond en recent overnam wacht dus een zware taak die hij echter met verve invult. Zoals zijn vader verstaat hij de kunst om pure, lokale ingrediënten van het land of uit het water om te vormen tot complexe gerechten, gebruik makend van diverse technieken en internationale ingrediënten. Tarbot van de barbecue lijkt simpel, maar weet hij extra dimensies te geven die we zelden proeven. Al vanaf de amuses met een ruime selectie pure producten uit de Zeeuwse wateren zijn verfijning en balans sleutelwoorden die blijven nagalmen. Datzelfde geldt voor een gerecht als 'Bijvangst", waarbij schelvis, kokkeltjes en groenten elkaar aanvullen en ondersteunen met als resultaat een complex en evenwichtig gerecht vol diepgang. Specialiteiten zoals oesters, venusschelpen, scheermessen en zeebaars weten zich in goed gezelschap van lokale zeewieren en Oosterse accenten van tom kha kai, kimchi en kombucha in sauzen of garnituur. Ook in het nagerecht met honing, citroentijm en kombucha komt het talent van Tom Vinke om smaken perfect te combineren en te integreren volledig tot uitdrukking. Het zijn echter niet alleen voorbeeldige gerechten waarvan we telkens weer onder de indruk zijn. Ook qua wijnen en service zijn er weinig restaurants in Nederland die zo'n complete culinaire beleving op het allerhoogste niveau bieden.