FG Restaurant
1720

Feilloos geraffineerd. FG staat uiteraard voor de naam van de chef-eigenaar maar die twee begrippen omvatten in een notendop de stijl van François Geurds. Al mag het woord exuberant in die context evenmin ontbreken. De goedlachse chef houdt van verrassingen en het ongewone. Beleving verzekerd onder de Rotterdamse Hofbogen. Aan de keukentoog of in de draaiende kuipfauteuils. Of met een intrigerende wijnkaart die meer dan 1000 referenties telt en een collectie fine spirits om duizelig van te worden. In het bord tovert hij vaak met aparte smaak- en textuurcombinaties en toont hij een opmerkelijke feeling voor wat we als de sappige component zouden kunnen omschrijven. Denk daarbij aan sauzen, dressings, vinaigrettes, essences en reducties die een gerecht afronden of extra boeiend maken. François Geurds kan makkelijk buiten het klassieke vierkant denken en koken. Maar dat belet hem niet om in zijn repertoire plaats te voorzien voor evidente associaties zoals bereiding van aardappel met oscietra kaviaar… en merg. De chef heeft overigens met de jaren een bijzondere band opgebouwd met kaviaar. Een ingrediënt dat hij als geen ander kan integreren in een compositie. Knap hoe hij een flinke en perfect gegaarde langoustine overlangs insnijdt en vult met Imperial Heritage kaviaar die hij overigens volgens eigen inzichten laat zouten en rijpen. Het geheel is op zacht gestoofd witloof gepresenteerd met pompoencrème en wordt aan tafel luxueus afgewerkt met warme door saffraan geparfumeerde bouillon en zwarte truffel. Wat een feest.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Fermé
Jeudi Fermé — 18:30-20:30
Vendredi 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Samedi 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Dimanche Fermé

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Joelia

17,520

Fred

17,520

Parkheuvel

17,520