Back to search results

François Geurds Restaurant
17,520

Onder de bogen waar ooit de trein boven de grond van Rotterdam naar Dordrecht denderde, is reeds een flink aantal jaren François Geurds actief. In FG Restaurant is hij tijdens ons bezoek alom aanwezig en heeft hij voor al zijn gasten passende aandacht. Hij bedient mee, is sommelier en zorgt met zijn enthousiasme en toewijding voor een aangename, aanstekelijke vibe. Gasten laten zich verwennen door de prachtig samengestelde gerechten en brede wijnkeuze. De wijnkaart of beter de vier wijnboeken omvatten heel wat prachtexemplaren. Ze tonen al evenzeer met welke keuze en energie het serviceteam gasten wil verrassen. Opmerkelijk in de opbouw van het menu is de verscheidenheid aan smaken en stijlen waarbij de focus op een perfecte cuisson de rode draad is die kenmerkend is voor het rijk gevarieerd repertoire. Zoals in bereiding van perfect gegaarde coquille geserveerd in de schelp met Tasmaanse wintertruffel en zuurkool in nori met schuim van de kuit. Ook hoog en evenwichtig op smaak is gebrande avocado op smaak gemaakt met limoen en gefermenteerde banaan, saus van beurre blanc gemaakt van scheermessen en beluga kaviaar. Zijn drive om de veelzijdigheid van een product op diverse manieren te etaleren, geeft de chef knap weer in bereiding van lam.  Schouder, stoof van het lam in spitskool en kotelet met cresson crème, combineert hij met eigen vleesjus en met, apart in een bakje, prei van de barbecue en zeekraal. Er gebeurt zoveel op het bord. Smaken vullen elkaar aan en strijden om ter lekkerst waarbij de winnaar alleen maar de kotelet kan zijn door zijn malse structuur, intens verfijnde smaak en perfecte cuisson. Daar worden we even stil van.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Fermé — 18:30-20:30
Jeudi Fermé — 18:30-20:30
Vendredi 12:00-14:00 — 19:00-20:30
Samedi 12:00-14:00 — 19:00-20:30
Dimanche Fermé

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Fred

17,520

Parkheuvel

17,520

De Bokkedoorns

17,520