Back to search results

Mearkas
1420

Mearkas is een eigentijds, duurzaam restaurant met eigen voedselbos, moestuin en glamping dicht bij het Friese dorp Eastermar waar twee jonge, ambitieuze mannen de scepter zwaaien. Chef Kees Meinderts (voorheen De Librije en Lauswolt) en eigenaar Christiaan Steijn zetten een kas van hergebruikte materialen in een weiland neer en proberen alle producten van eigen terrein of van dichtbij te betrekken. De gerechten zijn verfijnd en avontuurlijk zonder in gepriegel te verzanden. Verrassend zijn onder meer wilde zeebaars met verschillende tomaatbereidingen en een open raviolo met witte bonenpuree, garnalen en watermeloen. Wilde eend krijgt een juiste cuisson mee naast een topjus van steranijs en komt met paksoi, sperzieboon, sinaasappel en koolraap. Verre van voorspelbaar dus. Het dessert rond bramen en onvervalste rijstepap is gelukkig niet mierzoet en wel likkebaardend lekker. Met een mooie score is Mearkas één van de aanwinsten van het jaar.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Dîner
Jeudi Dîner
Vendredi Dîner
Samedi Dîner
Dimanche Fermé

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

De Herberg van Smallingerland

13,520

Het Spijshuys

1220

Lyf's

1320