Prachtig gelegen, bij de duinen van Schoorl vinden we restaurant Merlet in het gelijknamige hotel. Op het terras is het heerlijk genieten van voortreffelijke wijn & spijscombinaties. Bediening is jong, kundig en goed op de hoogte van de geserveerde gerechten. Storytelling is bij veel gerechten belangrijk en medewerkers zijn hiervoor goed geïnstrueerd. We krijgen een complex drieluik van Zeeuwse hamachi met verschillende nauwkeurige bereidingen. Bij een groentenpallet van de nabijgelegen Noorderhoeve geven een tuinkruidenschuim en oloroso dressing aan het geheel spanning en verfijning. Delicaat Texels lam heeft een prachtige cuisson en krijgt extra smaak met eigen specerijenmelange. Roze peper in de dressing brengt extra tonus. Eén voor één proeven we van mooi gepresenteerde en delicate gerechten met een eigen verhaal en identiteit. In het zoete segment wordt die lijn fijntjes doorgetrokken met een technisch goed uitgevoerd nagerecht rond framboos en pistache met daarnaast soufflé van vanille en vlierbloesem. Klassieke wijnkaart waarin de oude wereld goed vertegenwoordigd is naast mooie vondsten uit de nieuwe wereld.