Noïs is een uitstekende nieuwe loot aan de culinaire stam van de Zwolse horeca. De Hanzestad ontpopt zich de laatste jaren als een echte culinaire magneet en trekt steeds meer talent aan. Gastvrouw Laura van Benthem is een echte Zwolse die ook bij De Librije als gastvrouw en sommelier actief was. Haar man Vincent is chef en runt met gedreven talent een uitstekend team. Hij verwent zijn gasten met creatieve en klassieke gerechten. Als eerste amuse zet krokante paprikacilinder, met daarin puree van bleekselderij en dotje groene curry, meteen de toon. Ook een bavarois van tomaat met gel van bloody mary en gefermenteerd tomatensap met verveine-olie geeft als vegetarisch gerecht een moderne draai aan de Franse keuken. Grof met het mes vers gesneden gemarineerde tartaar van bavette komt met zoetzure minicourgettes en crème van Zwolse mosterd als mooi homogeen geheel. Een stukje lam is bijzonder smakelijk bereid en wordt geserveerd in eigen jus met gepofte knoflook en wat citroentijm. Nieuw in de selectie en meteen goed voor een mooie score.