Bekendmaking Gault & Millau Award winnaars 2019

3 dec. 2018

Vanmiddag werd de nieuwe Gault&Millau gids 2019 gelanceerd in de Kromhouthal Amsterdam.
Tijdens deze feestelijke lancering werden ook de Gault&Millau Awards 2019 uitgereikt.

Gault&Millau Nederland directeur Godfried van der Lugt:

"Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z'n allen koesteren en belonen"

Gault & Millau 2019 winnaars:

1. Chef van het jaar Onno Kokmeijer (Ciel Blue, Amsterdam)

2. Jonge Topchef van het jaar Jim de Jong (Restaurant De Jong, Rotterdam)

3. Ontdekking van het jaar Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg)

4. Groentenchef van het jaar Chris Naylor (Restaurant Vermeer, Amsterdam)

5. Bistronoom van het jaar Dennis de Haan (Restaurant de Haan, Groningen)

6. Ambachtsman van het jaar Paul Hartering (Restaurant Gebr. Hartering, Amsterdam)

7. Aziatisch restaurant van het jaar Mei Wah, Taks Yuen (Eindhoven)

8. Prijs - Plezier van het jaar Huisje James, Heine Ruitenbeek & Inge Scholten (Ugchelen)

9. Patissier van het jaar Yurii Ivanov (Restaurant Wiesen, Eindhoven)

10. Dé Nieuwkomer van het jaar 212, Amsterdam ( v Oostenbrugge & Groot) 11. Gastvrouw van het jaar Marleen Brouwer (De Loohoeve, Schoonloo)

12. Sommelier van het jaar Koen van der Plas (Inter Scaldes, Kruiningen)

13. Wijnkaart van het jaar Bottles, Sas van Gent (Jens en Bart Hoogstad)

14. Terras van het jaar Kasteel Engelenburg, Brummen (Johan & Carin Agricola)

15. Cocktailbar van het jaar Tales&Spirits, Amsterdam (Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadi

Gault&Millau Nederland feliciteert de winnaars van de Gault&Millau Awards 2019 en wenst alle gasten een feestelijke dag toe.


Meer Nieuws

Nierstichting ambassadeur Tim Golsteijn met 'Minder zout, meer smaak' campagne

25 mrt. 2024

Nierstichting ambassadeur Adrian Zarzo met 'Minder zout, meer smaak' campagne

20 feb. 2024

Lancering nieuwe portretten van New Chefs on the Block

6 feb. 2024