1857 is niet alleen door zijn bijzondere ligging en looks een geweldig restaurant. Chef Joey van Heesbeen kookt ook op hoog niveau. Hij is een uitermate vriendelijke chef die bescheiden maar zelfverzekerd aan tafel even een praatje komt maken. De chef is samen met partner Joke een mooi restaurant aan het opbouwen waar hij met lef topproducten verwerkt, gedurfde combinaties met verfijnde smaken zoekt en vindt, en deze oogstrelend presenteert. De bijzondere smaakassociaties worden ondersteund door gedegen en soms verrassende wijnadviezen. Een verhoogde score is meer dan verdiend. We genieten van tartaar van wijting, een vaak ondergewaardeerd en toch zeer smaakvol visje, die de chef heeft gepekeld en verrijkt met citroenverbena, en daarbij salsa van tomatillo, kruidige groene saus en verder onder meer toetsen van oesterblad, codium en zeebes. Sappig rosé gegrilde entrecote combineert hij met ganzenleverterrine, stevige en romige panna cotta van platte kaas, gepekelde kers, fris-zoete chutney van gebakken rode ui, zoetzure rode ui en klassieke kalfsjus versterkt met kersen.