‘Sjuut’ is een parel op het platteland van Limburg. Het is bewonderingswaardig hoe het echtpaar Thoma (en nu met zoon Jeaneau, die klaargestoomd wordt voor de overname) in Schinnen een biologisch restaurant heeft neergezet waarvan de impact op de omgeving zo laag mogelijk wordt gehouden door samen te werken met lokale leveranciers. In de gerechten zien en proeven we de passie van de chef, die naast zijn keuken ook nog een hobbytuin en mini voedselbos runt waaruit hij steeds meer kruiden, bloemen en groenten gebruikt. De chef experimenteert ook met eigen groentesappen en brengt een biologische wijnkaart met een groot aandeel Nederlandse wijnen. Heekfilet komt met speltrisotto, witte bonen, pesto van bloemkool en brandnetelsaus van eigen pluk en smaakt kruidig, romig en evenwichtig. Langzaam gegaarde nek van lokaal geschoten everzwijn krijgt een eigen jus en gedroogde oesterzwammen mee en overtuigt als een mals en diep smakend gerecht. Een verhoogde score en tweede koksmuts zijn een feit.