In ‘Sjuut’ in het Limburgse Schinnen timmeren chef Jean Thoma en echtgenote Sonja al vele jaren aan hun biologisch en lokaal verhaal, waarbij de chef ook teruggrijpt naar vergeten groenten die hij zelf teelt. Het siert hen dat ze de keten kort houden en alle leveranciers transparant vermelden op hun verrassingsmenu dat zowel vegetarisch als met vlees geserveerd wordt. Liefst vijf amuses, waaronder een koekje met zachte vulling van kromme bonen, gepekelde groenten uit de tuin en onder meer een soepje van ui, tonen meteen de voorliefde van de chef voor groenten. Als voorgerecht een bodem van gebakken schijfjes knolselder met pompoenbolletjes waarop een cashewnotencrème met gel van zwarte look wordt getoverd. Duo van ree als hoofdgerecht met seizoensgroenten en kruidige saus. Heerlijk ijs van stroop, een delicatesse die al jaren op de kaart staat, om mooi te eindigen. Gastvrouw Sonja trekt dit lokaal verhaal door in haar keuze voor Nederlandse wijnen en natuurlijke niet-alcoholische ter plekke gemaakte sapjes van groenten en fruit.