Chef Jef Schuur en partner, gastvrouw en sommelier Nadine Mögling domineren al jaren het culinaire landschap op de Waddeneilanden en zijn met hun restaurant veelvuldig onderscheiden. We genieten van prachtige amuses waaronder grove tartaar van licht gebrand wulkvlees in taco’s van wulk en van verse zeeduivellever in envelopje van licht gezuurde rammenas. Wijn & spijscombinaties van de gerechten zijn steevast in de roos. Bijzonder geslaagd is een Griekse assyrtiko bij op lage temperatuur licht gegaarde makreel met daarbij la bonotte de Noirmoutier aardappel die goed gedijt in de zilte Texelse klei van de eigen restaurantmoestuin. Kokkels en buikspek van Texels lam combineert de chef met sap van gepofte knolselderij en krokant droog-gebakken ‘schotsjes’ van kokkelpuree in schelpvorm. Verrijkt met bouillon zorgt dat voor een harmonieus en subtiel smakend geheel. In diezelfde sfeer proeven we van heilbotfilet, in zeewater gepekeld en onder de warmtelamp gegaard, met geroosterde koolrabi en hazelnoot, met daarbij een broodje met korst van geroosterde en meegebakken garnalenkopjes. Naast de rust en de geweldige natuur op Texel, vormt restaurant Bij Jef een goede reden om het eiland te bezoeken. Overnachten is mogelijk al zorgt Jef Schuur na overleg dat men zo nodig nog op tijd de laatste boot terug naar het vasteland kan nemen.