Verscholen in het idyllische Jisp, aan het water en voorzien van een prachtig terras, ligt De Lepelaar als een verborgen parel waar we ons direct thuis voelen. Bij binnenkomst lijkt het op een knusse huiskamer, maar eenmaal aan tafel worden we volledig in de watten gelegd door Andrew Harcourt. Hij is niet alleen een uitstekende chef, maar ook een gepassioneerde gastheer en wijnkenner met een indrukwekkende kaart van maar liefst 800 referenties. Geschroeide hamachi in een subtiele dashi, afgewerkt met wasabicrème is een elegante starter die frisse en hartige accenten combineert. Kalfstartaar met perfect gebakken zwezerik en een rijke pata negra vinaigrette is een ware smaakexplosie. Als hoogtepunt proeven we diverse bereidingen van wilde eend met vijg. Een gerecht dat de seizoenen prachtig op het bord brengt. De Lepelaar is een fijne bestemming in Jisp, waar vakmanschap en passie samenkomen. Een nieuwkomer die we als Ondekking van het Jaar 2025 eren evenzeer graag met een mooie score verwelkomen.