DeZusters
1420

Eten bij DeZusters is een hemelse ervaring. Zo eet je waar vroeger de nonnen van dit voormalige klooster dat ook deden. Niels van Zijl kookt licht, elegant en origineel met veel gebruik van (zelf gefermenteerde) groenten en kruiden uit eigen tuin. Deze moderne aanpak combineert hij met ouderwets vakmanschap. Het beste bewijs daarvan is de geweldige zeeduivel met enoki, szechuanbouillon en XO-saus. Een comfortfoodgerecht met eigen signatuur dat eigenlijk nooit meer van het menu mag. DeZusters heeft iets van een bedevaartsoord waarbij de 26-jarige chef al op jonge leeftijd een eigen visie heeft ontwikkeld. Hij runt zijn keuken zo dat ze deel uitmaakt van een groter geheel. Er wordt gestreefd naar zelfvoorziening en gezocht naar producten die goed zijn voor omgeving en gasten. Zijn eten is enerzijds op de natuur geïnspireerd en anderzijds op het leven in een klooster. De binnentuin, het hart van de priorij staat vol met eetbare bloemen, kruiden en planten, en varkens worden gevoed met resten en keukenafval. Dit alles om de gasten in alle sereniteit een ontspannen culinaire beleving te garanderen. Geïnspireerd gedachtegoed van Niels van Zijl dat we graag honoreren als New Chef on the Block.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-16:00 — 18:00-22:00
Vrijdag 12:00-16:00 — 18:00-22:00
Zaterdag 12:00-16:00 — 18:00-22:00
Zondag 12:00-16:00

Team

Niels van Zijl Chef

Awards

  • New Chef on the Block 2022

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Auguste

1420

Hemel & Aarde

1420

Maeve

1420