Al zeventien jaar is Hofstede Meerzigt een vaste waarde in Zoetermeer. Chef Alain Adriaanse vormt er sinds de start een succeskoppel met de charismatische maître-sommelier Sermad Wartan, die zijn rake wijnkeuzes charmant toelicht. Plaats van gebeuren is een indrukwekkende gerestaureerde zeventiende-eeuwse boerderij aan de rand van een hedendaagse woonwijk die uitkijkt over het groendrassige weideland, met in de verte de skyline van Den Haag. In dit decor verschijnen sappige tranches MRIJ biefstuk perfect van cuisson op hartige jus, naast beetgare doperwten, smeuïg sukadevlees, cantharellen en zomertruffel. Diverse structuren van wasabi zijn de verkwikkend pittige begeleiders bij tartaar van hamachi op ingelegde watermeloen, rendang van witte kool en sesamkletskop. Met garnituur van briochebrood, druifjes, popcorn, walnoten en appelstroop bij een selectie uitstekende kaasjes benadrukt de zaak de zorg voor passende details.