Restaurant Julemont bevindt zich op een schitterende locatie in een middeleeuws kasteel, genoemd naar de ridder Winand van Julemont, die het in 1220 verwierf. Het geheel straalt grote klasse uit en telt twee eetzalen die klassiek en met moderne accenten zijn ingericht. Chef Guido Braeken zorgt voor uitermate bewerkte gerechten met zeer geraffineerde, eigentijdse twists en verrassende smaakcombinaties. We proeven keukenpassie in elke amuse en in elk gerecht. Hij werkt met topproducten om deze met tal van details optimaal op smaak te brengen. Zoals in een creatie rond Kagoshima wagyu A5 die op eikenhout lichtjes gerookt is en gevuld is met gelakte paling. Daarbij crème van zwarte gefermenteerde knoflook met vinaigrette van unagi, reductie van gereduceerd wagyuvet en hollandaisesaus gearomatiseerd met gerookte paling. Ander treffend voorbeeld is kort gebakken langoustine die daarna lichtjes op de barbecue is verder gegaard en is afgewerkt met frisse crème van kokos, crème van tandoori, compote van mango, bouillon van langoustinescharen en olie van basilicum. De fijne smaken zitten overigens niet alleen verweven in de gerechten. Sommelier Philipp Bock heeft een exclusieve wijnkaart samengesteld als aanvulling op elke sequentie van het menu van de chef. Sinds 2018 is het kasteel eigendom van Alexander en Nicole Wilden en wordt het geleid door manager Victoria Wilden. De familie Wilden heeft een uitermate professioneel topteam aan boord dat met anderhalf punt vooruitgaat en voortaan met vier koksmutsen rustig en gedreven verder kan varen. Een evolutie waarbij we chef Guido Braeken met overtuiging bekronen met de titel Jonge Chef van het Jaar 2023!