Restaurant met een verrukkelijke intimiteit. En op zonnige dagen een prachtig terras aan de overkant, tegen de muur van de twee meter uit het lood staande Oude Jan kerk, vandaar de naam. Al een halve eeuw is deze zaak in handen van de familie Polman, eerst Rob en Cokky, sinds 2006 zoon Robert Jan (chef) en Désiré (maître). Net als sommelier Fabrice Marchandot, die hier eveneens al dik drie decennia werkzaam is, zorgen ze voor onvoorwaardelijke gastvrijheid. Een team ook dat de traditioneel Franse keuken en haar accent op authentieke smaken en bereidingen bewaakt. Mooi hoe díe keuken aciditeit, kruiding en umami subtiel verpakt in remoulade van knolselder en XO dressing, bij tuinbonen en krokant gebakken zeeduivelwang. Knap zijn tevens de balans en veerkracht van perfect gebakken tarbot naast weelderige bearnaise, asperge, garnaal en zilte toets van lamsoor. Kruim van gesuikerde macadamia en hazelnoot voegt smaak en beet toe aan blokjes lauwwarme ananas met vanilleroomijs.