Back to search results

Pure C
1820

Met het vernieuwde interieur van Pure C ervaren we meer privacy dan voorheen. Ontvangst is zeer gastvrij en voornamelijk Engelstalig waarbij gevraagd wordt of dit passend is, wat we als een sterk aandachtspunt ervaren. De keuken van Syrco Bakker, onze vorige Chef van het Jaar, heeft een eigen creatieve uitstraling met oog voor verrassende smaakcombinaties en uitermate verzorgde bordpresentaties. Treffend voorbeeld is een amuse van mosseltjes met zee-egel, duindoornbes en knolselderij waarin diverse markante smaaktoetsen zacht met elkaar verweven zijn. Bij de gerechten uit het menu is een compositie van perfect gegaarde coquille met heerlijk zacht gegaarde varkensfilet, hachee en varkenspoot een typisch voorbeeld. Daarbij krijgen pompoen en witlofjus een al even belangrijke rol in een harmonieus samenspel van diverse smaken. In het zoete segment toont de keuken kunnen en vermogen om met fruit en kruiden een contrasterend zacht zuurzoet geheel neer te zetten dat tot de laatste hap spannend blijft. Blauwe bessen, onder meer verwerkt tot ijs en geserveerd in een soesje, worden met basilicum en kaffirlimoen tot een rijk en fris geheel gecombineerd. Eind 2022 kondigde Syrco Bakker zijn vertrek aan bij Pure C om voor de zomer van dit jaar andere culinaire paden op te zoeken. Hij werkte in totaal vijftien jaar voor de Sergio Herman restaurantgroep. Onder Syrco Bakker kreeg het restaurant in Cadzand een heel eigen, hoog kwaliteitsprofiel en nestelde Pure C zich stevig in de absolute top van de Nederlandse gastronomie.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00-13:30 — 18:30-19:30
Donderdag 12:00-13:30 — 18:30-19:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 18:30-19:30
Zaterdag 12:00-13:30 — 18:30-19:30
Zondag Gesloten

Team

Gilo de Cooman Maître
Syrco Bakker Chef
Tim Theuns Sommelier

Awards

  • Chef van het Jaar 2022

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

De Kromme Watergang

1820

Inter Scaldes

19,520

Meliefste

17,520