Te midden van bossen en natuur op een prachtige locatie treffen we landgoed Rikus. Dit was decennialang een boerenbedrijf met als laatste boer Rikus Buiter, vandaar de restaurantnaam. Vandaag omvat Rikus een hotel, restaurant en eigen groenten- en kruidentuin. Er wordt als het ware met de oogst van de dag gekookt. Groenten krijgen een prominente plek in het menu. Dit is direct al te merken bij de amuses met een smakelijke appelbietensalade en crèmeux van knolselderij met dotje geitenkaas. Gepocheerde snoekbaars volgt met gestoofde prei, savooiekool, yakon en oosterse bouillon met gerookt spek. Bij het hoofdgerecht wordt een boutje heerlijk malse eend op tafel gezet, begeleid door mierikswortelcrème, lardo en schorseneer. En tenslotte is het smullen van een verrassend nagerecht met laagjes van mousse van melkchocolade en chai, honingcakeje, crèmeux van pompoen, sorbetijs van mandarijn met pecannotencrumble. Nieuw in de selectie en meteen goed voor een koksmuts.