Het team van Saam heeft met maître Bjorn van Aalst ook een verbinder binnengehaald die meer rust in de service brengt. De sfeer in het restaurant is daarnaast nog positiever geworden. De gerechten kloppen beter met de stijl van het restaurant waarbij het aan tafel vertellen van het Saam verhaal de beleving enorm versterkt. Een hogere waardering is op zijn plaats. De cuissons van chef Jasper Hermans zijn altijd perfect. De Zuid-Afrikaanse toets van Margot Janse komt in elk gerecht terug en is nog een beetje meer doorgezet. Licht gerookte en perfect gegaarde snoekbaars is gelakt met een emulsie van kei-appel, komt met zacht gegaarde zeekraal en lamsoor, en met kroepoek van fonio op een zeer evenwichtige saus van saffraan en sinaasappel. Een van de signatuurgerechten van Saam is met Kaapse lak gebarbecuede aubergine die gevuld is met een chakalaka, een soort Zuid-Afrikaans groentemengsel met tomaat, ui, chili en specerijen geserveerd op hollandaisesaus met wat gepofte sorghum. De pittige aubergine zit vol umami en lijkt haast op verfijnd gegaard buikspek waardoor deze Zuid-Afrikaanse bereiding steeds weer een bijzondere indruk nalaat.