Taiko Contemporary Asian Cuisine vinden we in het elegante en chique Conservatorium Hotel Amsterdam, wat later dit jaar zal worden omgedoopt tot het Mandarin Oriental Hotel Amsterdam. Chef Schilo van Coevorden bereidt innovatieve Aziatische gerechten, die zowel qua smaak als qua presentatie de zintuigen strelen. Traditionele Aziatische smaken en gerechten krijgen op een moderne, creatieve manier een eigentijds platform. De chef heeft de jaarlijkse traditie om een product centraal te stellen in het menu, voor 2024 viel de keuze op rijst. Congee (rijstpap) met Nederlandse kokkels is een zeer geslaagd gerecht. De rijst is perfect gegaard in een bouillon van dashi. De kokkels geven een ziltige toets en het geheel wordt verfijnd afgemaakt met strips myoga-gember en gel van goji bessen. Erg knap om een eenvoudig recept op een hoog culinair niveau te tillen. Sashimi van coquilles met passievruchtvinaigrette en hamachi met sake, zwarte rijstazijn, yuzu gel, kumquat en kaviaar zijn heerlijk verfrissend bereid en oogstrelend gepresenteerd. Het thema rijst komt in het pre-dessert "amai sushi" op een zeer creatieve wijze als zogezegde sushi terug. En wel als drie diverse rijst meringues met topping van meloen, mango en groene matcha. Erg leuk bedacht en vooral smakelijk uitgevoerd.