Het charmante grachtenpand uit ongeveer 1560 op het Realeneiland herbergt een elegant Frans restaurant met twee terrassen. Chef Thomas Demuth kookt ontegenzeggelijk Frans. Hij is geboren en getogen in het Franse dorpje Tannay in Bourgogne. Vandaar de restaurantnaam. Demuth is opgeleid en onder de vlag van de familie Caron en runt nu zijn eigen restaurant in opvolging van het eerder hier gevestigde restaurant De Gouden Reael. Een leuk detail. Flessen van zijn vader, wijnmaker in Tannay, staan op de kaart. De chef brengt een repertoire met rijke gerechten maar het wordt nergens zwaar. Er is keuze tussen twee menu’s van vijf gangen – traditioneel en vegetarisch - die ook los als à la carte gerechten te bestellen zijn. We eten onder meer perfect op de barbecue geroosterde spitskool met mild bittere radicchio, beurre Nantais en een lepeltje kaviaar. Een stukje van de lokaal al beroemde Pithiviers van eend voldoet geheel aan de verwachtingen. En dat geldt ook voor een bijzonder goed geslaagde en sappige combinatie van patrijs en kreeft met gepureerde en gefrituurde schorseneer en strakke, krachtige jus van karkas en pantsers. Met een jonge, attente bediening die prettige en uiteraard Franse wijn schenkt, is het feest compleet. Op één van de stilste plekjes van hartje Amsterdam is deze nieuwkomer meteen goed voor een zeer mooie score.