Onze Hoogste Nieuwkomer van 2023 evolueert verder in zeer positieve zin en haalt opnieuw een hogere score. In dit kleine restaurant aan de Straatweg in Rotterdam-Hillegersberg worden we in een serene omgeving bijzonder vriendelijk en competent bediend. We krijgen vaak verrassende en altijd uitstekend bereide gerechten geserveerd én de rekening blijft normaal. Alle lof voor dit fijn restaurant waar we de familiegeschiedenis en de persoonlijke geschiedenis van de chef op de borden proeven. Als herinneringen aan de zondagen bij zijn Molukse grootmoeder serveert chef Yuri Wattimena bijvoorbeeld een licht gepekelde makreel met een diep kruidige boemboe en krokant van aardappel. Hij komt zelf aan tafel het gerecht toelichten en zegt lachend dat oma er waarschijnlijk veel meer pepers in gestopt zou hebben. Maar wij zijn blij met de rijkdom aan smaken en met de presentatie die getuigt van zin voor decoratieve opbouw. Zeetong gekookt met zeewier en geserveerd met verschillende structuren van topinamboer en klassieke beurre blanc is perfect bereid. Leuk zijn ook het dessert van durian en citrus en de macarons met spekkoek. In de bediening heeft gastvrouw Britta Wattimena met Marèl Disselhorst een bevlogen sommelier in huis gehaald. Ze verdient een aparte vermelding voor haar sympathieke en kundige aanpak en connecteert door aandachtig te luisteren bijzonder goed met haar gasten.