De dag dat Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot elkaar tegenkwamen, was een zeer gelukkige dag voor culinair Nederland. Hun vriendschap resulteerde in een klassieke keuken met moderne en lichte uitvoering. Alles lijkt eenvoudig en moeiteloos maar krijgt met de grootst mogelijke precisie en finesse smaak en vorm. Ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit en ondergaan respectvol subtiele transformaties met verrassende combinaties als resultaat. Noordzeekrabvlees komt als hapje in eigen schaar geserveerd met gel van lavendel, crème van limoenblad en zure room. In grootmoeders soepterrine ‘gekookte aardappels’ zijn gevuld met Oude Beemster kaas en serveren de chefs met witte Alba truffel en extractie van fazant. Dit is comfort food in optima forma. Een excellent gerecht dat niet alleen qua smaak maar ook visueel verwarmend is. Onvergetelijk is het signatuurdessert met doorzichtige appel van suikerwerk en daarin sorbet van groene appel in de vorm van een klokhuis geïnfuseerd met gember. Daaronder een krakeling gevuld met gezouten karamel en gel van appelazijn. De krakeling is de perfecte aanvulling op de sorbet en geeft iets warms en vertrouwds in een overwegend fris dessert. Dit is patisserie van een zeldzaam hoog niveau. Restaurant 212 stijgt voor het tweede jaar op rij en heeft zijn plek in de top van Nederland meer dan verdiend.