Het blijft een prachtige stek, deze voormalige municipaliteit aan veenriviertje ‘de korte Linschoten’, in het centrum van het gelijknamige Groene Hart dorp. Een locatie ook met een betrouwbare keuken, gastvrije bediening en deskundige sommeliers die beschikken over een breed assortiment topwijnen. Chef-eigenaar Sander Spruijt verstaat de kunst om creatief en smaakrijk te koken. Uitstekend gebakken schol bijvoorbeeld, bij millefeuille van aardappel, gekarameliseerde prei, appelgelei, spinazie, bearnaisesaus en hartige bouillon van paling. Een andere voltreffer is in kletskoppen verpakte semifreddo van munt, naast ‘mai tai’ van in rum gemarineerde ananas, kaffirlimoen en witte chocolade. Eveneens raak is kalfswang met gerookte pastinaak, ingelegde uitjes, hazelnoot en intense vijfkruidenjus als ruggensteun van botermals gebraden kalfshaas. Stuk voor stuk weldoordachte composities op basis van seizoensproducten, met focus op presentatie, perfecte cuisson en subtiel evenwicht tussen pakkende smaken.