Back to search results

De Juwelier
14,520

Een nieuw à la carte restaurant bedacht door de heren Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212 en op een steenworp afstand gelegen van hun ouder en meer bekender geesteskind. Aan het roer aldaar staat de talentvolle chef Yoran Jacobi. Hij brengt gerechten met een verfijnd bistronomisch profiel. Denk aan kort gemarineerde tomaten als salade met roomijs van Zaanse mosterd als starter. Of iets heftigere kost zoals gegrild beenmerg met paddenstoelen. Op de graat gegrilde tarbot combineert de keuken met witte asperges en mousseline van kreeft en dragon. Een meer creatieve en geslaagde bistronomische twist ontdekten we onder de huid van piepkuiken waar warm gerookte makreel voor een aparte smaaktoets zorgde en waarbij een velouté van zuurkool rinse spanning bracht. Eenvoudige of alledaagse ingrediënten op een subtiele manier opwaarderen is kenmerkend voor een bistronomische aanpak. De wijze waarop Yoran Jacobi dit puntgaaf in praktijk brengt, is naast en mooie aanwinst voor Amsterdam, meteen ook goed voor twee koksmutsen én maakt De Juwelier tot Bistronoom van het Jaar.

Opening hours

Monday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Tuesday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Wednesday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Thursday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Friday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Saturday 12:00-14:30 — 18:00-22:00
Sunday 12:00-14:30 — 18:00-22:00

Team

Richard van Oostenbrugge Owner
Thomas Groot Owner
Yoran Jacobi Chef

Awards

  • Bistronomy of the Year 2022

Our partners

Also recommended Restaurants

Zoldering

14,520

Le Bouchon du centre

1420

John Dory visrestaurant

1420