Back to search results

De Nieuwe Winkel
16,520

Met De Nieuwe Winkel gelegen in een prachtig pand in de oude binnenstad van Nijmegen is chef Emile van der Staak uitgegroeid tot één van de belangrijkste pleitbezorgers van botanische gastronomie. Ingrediënten voor zijn menu’s komen uit onder meer voedselbossen, ommuurde tuinen of natuurakkers. We genieten van gepekelde groenten en verse wieren uit de Oosterschelde en daarna van notenpaté met ingemaakte groenten en fruit. Asperges schitteren met diverse kruiden en specerijen waarna groene zonnebloempitten als het ware een risotto vormen met daslook en zuring. Nederlandse quinoa geeft zijn fijne smaak en textuur prijs bij jus verrijkt met gedroogde zuurbes, moerbei, appelbes, wonderbes, douglas spar en morieljes. Als nagerecht zes minuten ‘oude’ kaas gemaakt met biologische koemelk van boer Matthijs uit Ingen. Dat laatste gerecht is de enige uitzondering op een voor het overig 90% veganistische menu. Concept, brigade, kleding, uitstraling alles klopt en is passend. Emile van der Staak is een chef voor de toekomst en een voorbeeld om steeds minder en het liefst helemaal geen dierlijke producten meer te gebruiken. Het bijzondere is dat we vlees en vis helemaal niet missen en dat met behulp van andere ingrediënten en sausen dit verlangen volledig wordt vervangen. De Nieuwe Winkel is een hogere quotering dubbel en dik waard.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 18:00-21:00
Wednesday 18:00-21:00
Thursday 18:00-21:00
Friday 18:00-21:00
Saturday 18:00-21:00
Sunday Closed

Team

Emile van der Staak Chef

Awards

  • Vegetable dish of the Year 2020
  • The highest New of the Year 2020

Our partners

Also recommended Restaurants

Rijnzicht

16,520

Het Koetshuis

1620

Da Vinci

16,520