Gevestigd tussen een binnenhaven en de Nieuwe Maas ligt langs een drukke doorgaande route in de plint van de Terraced Tower het mooi ruimtelijk en zeer eigentijds ingericht restaurant Fred. We tafelen met zicht op de activiteiten in de open keuken. Die is met glas netjes afgescheiden zodat mogelijke hinderlijke geluiden en geuren de gasten niet kunnen storen. Daarnaast is er een zeer opvallende kaaswinkel als exponent van de bijzondere interesse die chef Fred Mustert al jaren koestert. We genieten van de kundige staf die de gasten aanvoelt en weet wat er aan lossigheid gepermitteerd kan worden aan tafel. Alles loopt op rolletjes en de timing is prima. De chef brengt een Franse klassieke keuken met lichte sauzen en verrijkt met oosterse invloeden. Wagyu met Imperial Heritage kaviaar, kwartelei en schuim van miso is een smaakvol plaatje op het bord. Dun gesneden en gemarineerde coquille met daaronder oeraardappelsalade en bovenop een plakje ganzenlever, pompoen, vinaigrette van truffel en crème fraîche, en getrancheerde zwarte truffel, is als complex opgebouwd gerecht perfect in balans. Gebakken tarbotfilet op bedje van wilde spinazie, met licht gerookte ijsselmeerpaling en kaffir limoenblad met zuring, en in de vinaigrette aceto balsamico, is eveneens een smaakvol hoogstandje qua cuisson en evenwichtige smaakverweving.