Back to search results

Kasteel Heemstede
1720

We voelen ons even kasteelheer wanneer we over de rode loper van de slotgracht richting het imposante kasteel schrijden. Kasteel Heemstede is heel erg indrukwekkend gerenoveerd na de grote brand die het in 1987 verwoestte. Hier is ook een indrukwekkend team aan het werk. Een team opgebouwd rond Ollie Schuiling en zijn partner, tevens maître My Truong. Je voelt van bij het binnenkomen dat alles hier in het teken staat om de gast een totaalbeleving te bezorgen. Het werk van Schuiling is heel goed getekend door de 18 jaar die hij in het buitenland werkte onder diverse chefs van wereldniveau. Je voelt dat de keuken hier een rust uitstraalt en dat er weinig aan het toeval overgelaten wordt. De keuken fascineert van bij de eerste amuses. Eend met macadamia en rode biet blijkt een fantastische combinatie. Een exemplarisch gegaard stuk forel toont dat deze miskende vis in de juiste handen een ware delicatesse kan zijn. De combinatie met koolraap, hazelnoot en patanegra is wederom subtiel subliem. Een oefening in beheersing is de langoustine met pandan en pompoen, meesterlijk in evenwicht gebracht door kalamansi. De garing van een stuk dubbeldoelkoe is wederom super. Net zoals de combinatie ervan met tandoori en knolselder en een intense jus van rode wijn. Een dessert op basis van zwarte olijf is mindblowing. Een extra pluim voor de originele en heel erg goede wijnpairings bij de gerechten. De bijzondere inzet van het, gehele team tilt dit restaurant nog op een hoger niveau.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-13:30 — 18:00-19:00
Thursday 12:00-13:30 — 18:00-19:00
Friday 12:00-13:30 — 18:00-19:00
Saturday 12:00-13:30 — 18:00-19:00
Sunday Closed

Team

Liz Barents Sommelier
My Truong Maître, Hostess
Ollie Schuiling Chef

Our partners

Similar Restaurants

De Nederlanden

1720

212

17,520

Le Restaurant

1720