RIJKS® kreeg recent een nieuw meer dan geslaagd interieur met andere ruimtelijke indeling wat voor nog meer comfort zorgt. En vooral dankzij ingenieuze lichtregie en overvloedig gestileerd gebruik van eik een zen ambiance evoceert. Een ideale klassevolle setting om de even lichtvoetige als doordachte keuken van Joris Bijdendijk een respectvol platform te geven. Zoals voor zijn millefeuille van rode biet met formidabele beurre blanc en Tomasu-sojasaus. Een van zijn meest spitse creaties waarmee we een maaltijd even graag beginnen als zouden kunnen eindigen. Hij bezit de gave om nobel te koken en heeft daar niet eens zogenaamde nobele producten voor nodig. Hanenkammen en kippendijen combineert hij vlot tot een delicieus hoofdgerecht met gefrituurde uitjes en een gele groentepuree. Zijn menukaart omvat snacks, diverse menu opties en à la carte gerechten en ook zijn wijnkaart is even rijk en gevarieerd samengesteld als de kunstcollectie van het Rijksmuseum waarvan hij en zijn efficiënt en gastvrij keuken- en zaalteam harmonieus deel uitmaken. Datzelfde Rijksmuseum kon naar onze smaak geen betere chef dromen om precies in restaurant RIJKS® voor een breed en vooral ook internationaal publiek zijn culinaire ideeën vaak geïnspireerd door ’s lands rijk verleden uit te dragen. Niet alleen als bevlogen en getalenteerde chef maar ook als conservator én curator van historisch erfgoed is Joris Bijdendijk daarom een meer dan verdiende laureaat van onze trofee Chef van het Jaar.