RIJKS® is net helemaal verbouwd, opnieuw ingericht en zit nog steeds gehuisvest in een soort zijbeuk van het Rijksmuseum. Verwacht geen wereldschokkende verandering, Dankzij het gebruik van veel hout kreeg het restaurant wel een frisser en lichter interieur. Tevens is er nu een grote private dining zaal. Medewerkers zijn allemaal zeer vriendelijk. Ze zorgen voor een gezellige en vrolijke sfeer. Werken in zo'n nieuwe omgeving is duidelijk een kick voor hen. We kunnen vijf verschillende snacks bestellen bij het aperitief. Er is een à la carte menu, een zes gangen Rijks Classic menu, waarbij de chef bepaalt wat er op tafel komt en een nieuw Rijks NEXT menu met eveneens zes gangen die wel is uitgeschreven. Daarvoor zorgen executive chef Joris Bijdendijk bijgestaan door keukenchefs Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen. Samen brengen ze een ‘keuken van de Lage Landen’ gefocust op Hollandse producten gebracht in hun eenvoud en opgewerkt met internationale smaakmakers. Zoals in prachtige mootjes gepekelde geelvinmakreel die hoog op smaak zijn. Knolselderij en prei zorgen voor een fijne beet met bouillon van prei waarin zoetige mandarijn zit verweven die in de saus zacht wegebt en mee voor een prachtige balans zorgt.